
Badem puslice
70g bademovog putera
1 kašika kokosovog ulja ili običnog putera
100g čokolade otopljene na pari ili u mikrotalasnoj
130g bademovih listića
1 kašika čia semenki
Izmešati sve sastojke, pa kašikom vaditi po malo smese i spuštati na tacnu postavljenu papirom za pečenje ili folijom. Pripremljene badem-puslice staviti u frižider sve dok se ne stegnu. Vaditi ih neposredno pred služenje.

Keks od pistaća
125g putera
100g putera od pistaća
100g smeđeg šećera
1 kašičica vanila ekstrakta ili 1 vanilin šećer
1 jaje
180g brašna
Prstohvat soli
1 kašičica praška za pecivo
50g sitno seckanih pistaća
Umutiti puter sa puterom od pistaća i šećerom i vanilin šećerom, pa dodati jaje i nastaviti mućenje. Potom dodati brašno imešano sa solju, praškom za pecivo i seckanim pistaćima i umesiti glatko testo. Umešeno testo ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena.
Ohlađeno testo podeliti na 20-21 kuglicu (oko 30g svaka), poslagati ih u pleh postavljen papirom za pečenje, pa ih blago spljoštiti viljuškom (da ostanu šare). Praviti razmak između keksića.
Peći u unapred zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 minuta. Ostaviti u plehu da se prohlade, pa ih tek onda vaditi.

Čoko-lešnik kolač
140g šećera
2 jaja
2 kašičice vanila ekstrakta ili vanilin šećer
150g lešnik putera
30g kakaa
Prstohvat soli
½ kašičice praška za pecivo
100g čokolade otopljene na pari ili u mikrotalasnoj
300g krupno mlevenih pečenih lešnika
Umutiti šećer, vanilin šećer i jaja, pa dodati lešnik puter i nastaviti mućenje. Potom usuti kakao, so, prašak za pecivo i na kraju dodati otopljenu čokoladu i mleveni lešnik. Izmešati da se dobije jednolična smesa, pa je izručiti u pleh dimenzija 20x20cm postavljen papirom za pečenje i izravnati. Peći u unapred zagrejanoj rerni na 160 stepeni 20 minuta. Malo prohladiti pre sečenja.

Kikiriki kocke
250g mlevenog keksa
220g prah šećera
225g putera sobne temperature
180g kikiriki putera
Glazura:
150 g čokolade
3 kašike kikiriki putera
Izmešati keks, prah šećer, pa dodati puter i kikiriki puter, pa umešati glatku smesu. Smesu izručiti u pleh dimenzija 20x20cm postavljen samolepljivom folijom, pa ta izravnati.
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj, pa dodati kikiriki puter i mešati dok ne postane glatko. Izliti preko prethodne smese i poravnati. Ostaviti u frižideru.
Kocke seći kada se kolač potpuno ohladi i to je najbolje da se uz pomoć folije izvadi iz pleha i seče na dasci.

Hrskava susam salata
Preliv:
50g susam putera
100ml vode
50ml maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1 kašika meda
1 čen belog luka, izrendan ili protisnut kroz presu
So, biber po ukusu
Zelena salata
Bebi spanać
1 crveni luk
1 krastavac
Šaka pečenog susama
Izmešati sastojke za preliv. Pripremiti povrće – oprati, oguliti po potrebi, iseckati. Izmešanu salatu posuti prelivom i pečenim susamom, pa sve dobro izmešati. Služiti odmah.