Proizvodi

Lešnikov puter
20/07/2020
Prikaži sve

Puter od pistaća

рсд556.00рсд897.00

Očisti
SKU: N/A Kategorija:

Zdravlje i egzotika ukusa u ustima

Puter od pistaća zavolećete na prvi zalogaj. Priprema se od 100% čistog pistaća visokog kvaliteta. Način priprema omogućava očuvanje svih hranjivih sastojaka, vitamina i minerala.

Za dobijanje kremaste strukture, cela zrna najkvalitetnijeg pistaća melju se drobilicama velike snage, mešaju sa sopstvenim sokovima i pretvaraju u bogati namaz visoke nutritivne vrednosti.

Pistaći su bogat izvor kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina A, C, E i folatima.

Redovno konzumiranje putera od pistaća pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, reguliše povišen holesterol, jača imuni sistem i smanjuje nervnu napetost.

Prema naučnim podacima, pistaći sadrže visoku koncentraciju moćnog antioksidanata – luteina, najvećeg borca protiv slobodnih radikala koji mogu naneti štetu organizmu i biti okidač za mnoge bolesti.

Antioksidanti su od izuzetne važnosti za obnovu ćelija. Otuda konzumiranje pistaća blagotvorno utiče na ćelijsku regeneraciju i podmlađuje ceo organizam. Usporava starenje kože i prevremeno stvaranje bora. Zbog toga se i naziva prirodnim botoksom.

Puter od pistaća je odličan izvor vlakana koje ubrzavaju metabolizam i snažna su prevencija protiv crevnih bolesti. Obzirom da je bogat fosforom nutricionisti ga preporučuju dijabetičarima jer normalizuje nivo šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da pistaći regulišu libido posebno kod muškog pola.

Sastav i hranjiva vrednost

Puter od pistaća je posan namaz. Za pripremu putera koriste se najkvalitetnije jezgro pistaća po recepturi koja garantuje očuvanje svih nutritivnih vrednosti ploda. Njegov sastav čini:

  • 100% jezgro pistaća
  • Bez glutena, šećera, veštačkih dodataka i konzervansa

Napomena:

  • Može da sadrži ostale alargene u tragovima – susam, lešnik, kikiriki, badem i druge jezgraste plodove.
  • Proizvod pre upotrebe treba promešati jer dolazi do izdvajanja ulja na površini što je normalna pojava.

Saveti za upotrebu putera od pistaća

Puter od pistaća može se korisiti kao namaz za sendviče, bruskete ili slane rolate. Pored slanih jela, sosova, umaka koristi se i u različitim slatkim receptima.