Proizvodi

Tahini – pasta od susama
20/07/2020
Puter od pistaća
20/07/2020
Prikaži sve

Lešnikov puter

рсд304.00рсд598.00

Očisti
SKU: N/A Kategorija:

Zdrav namaz za potpuni užitak u zalogaju

 

Lešnikov puter je bogat, kremasti namaz od 100% čistog lešnika. Nepravedno zanemarivan u odnosu na ostale putere od orašastih plodova, lešnikov puter zadnjih godina postao je pravi hit među pobornicima zdrave ishrane i to sa pravom. Sadrži visok procenat mononezasićenih masnih kiselina, vitamina i minerala.

Mononezasićene masne kiseline predstavljaju pravu blagodet za ljudski organizam. Regulišu nivo holesterola u krvi i preventiva su protiv svih bolesti srca. Pored toga jačaju imunitet, pozitivno deluju na zdravlje kože, kose i noktiju, održavaju hormonsku ravnotežu i dobro utiču na koncentraciju, pamćenje i pozitivno raspoloženje.

Lešnikov puter je posan proizvod i prava riznica minerala i vitamina. Sadrži magnezijum, kalijum, gvožđe, cink, jod, fosfor i kalcijum. Najviše ima vitamina E, B i to pre svega B5 i B6, Vitamin A i folnu kiselinu.

Koliko je lešnikov puter zdrav namaz govori i činjenica da se preporučuje trudnicama, deci, osobama sa anemijom, kardiovaskularnim problemima, migrenskim glavoboljama i dijabetičarima.

Sastav i hranjiva vrednost

Lešnikov puter priprema se u strogo kontrolisanim uslovima, na način koja omogućava očuvanje svih njegovih nutrijenata. U proizvodnji se koristi celo zrno lešnika, uzgajanog na potpuno prirodan i zdrav način. Njegov sastav čini:

  • 100% jezgro lešnika
  • Bez glutena, šećera, veštačkih dodataka i konzervansa

Napomena:

  • Može da sadrži ostale alargene u tragovima – susam, kikiriki, pistać i druge jezgraste plodove.
  • Proizvod pre upotrebe treba promešati jer dolazi do izdvajanja ulja na površini što je normalna pojava.

Saveti za upotrebu putera od lešnika

Lešnikov puter može se koristiti kao namaz, dodatak slanim i slatkim jelima. Za brz i zdrav doručak ili užinu.

 

Pakovanje

90g, 160g, 230g