Proizvodi

Halva sa aromom čokolade
20/06/2020
Halva sa aromom čokolade 2,5kg
20/06/2020
Prikaži sve

Bela halva sa ukusom vanile 2,5kg

рсд1,440.00

Kategorija:

U prevodu sa arapskog halva znači slatkiš, a belu tahan halvu mnogi smatraju kraljicom kolača. Bela halva je idealna poslastica za sve ljubitelje slatkiša koji misle o svom zdravlju. Mi smo se potrudili da bude ukusnija i još zdravija od svih koje možete naći na našem tržištu. Bela tahan halva je HANDMADE proizvod, pravljena u porodičnoj manufakturi po staroj proverenoj originalnoj recepturi za kojom smo dugo tragali u kolevkama halve, Grčkoj i Turskoj. Čine je tahini (susamova pasta) i šećer, bez dodataka glukoze i palminog ulja.

Kako smo i sami ljubitelji ovog ukusnog slatkiša, fuzijom tradicionalne recepture i savremenih načina proizvodnje kreirali smo halvu savršenog ukusa i teksture i rešili da je podelimo sa svima koji vole da se dobro zaslade. Sigurni smo da ćete prepoznati kvalitet u prepoznatljivom ukusu vanile, a mi garantujemo da će naša tahan halva zadovoljiti nepca i najpobirljivijih sladokusaca.

Zasladite se zdravo!

Glavni sastojci od kojih se pravi bela halva su:

  • Susamova pasta (tahini)
  • Šećer

Bela halva ručno je izrađena po tradicionalnom receptu od tahinija (susamove paste) i šećera uz blagu aromu vanile. Za razliku od većine halvi koje možete pronaći na domaćem tržištu, naša bela halva nema dodatu glukozu i palmino ulje. Zahvaljujući susamu i handmade proizvodnji od kontrolisanih sirovina, tahan halva je prava riznica minerala, vitamina, proteina i nezasićenih masnih kiselina. Obiluje kalijumom, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, selenom i vitaminom E. Susam je izuzetno bogat vitaminima iz B kompleksa koji imaju važnu ulogu u svim metaboličkim procesima.

Svojim prirodnim sastavom halva povoljno deluje na organizam, a često je preporučuju osobama sa disbalansom u radu štitne žlezde.

Nezaobilazna je u veganskoj ishrani i kao zdrav dezert u vreme posta.

Saveti za upotrebu

Tahan alva je jedna od najzdravijih poslastica. Ipak, zahvaljujući šećeru ova tradicionalna orijentalna poslastica ima visoku energetsku i kalorijsku vrednost. Iako joj je teško reći ne, savetujemo vam da u njenom neodoljivom ukusu uživate umereno. Idealna je užina za ljude koji vode aktivan život. Tahan alva će vam pružiti efikasnu energetsku dopunu posle treninga ili napornog dana.

Dolaze vam gosti, a vi niste stigli da pripremite dezert? Zato je dobro da uvek u svom domu imate zalihe ručno rađene bele tahan alve i sigurno će biti oduševljeni. Proveren recept i iskustvo u izradi dali su joj savršenu teksturu, pa je možete konzumirati viljuškom ili rukom (barem kada vas niko ne vidi).

Čuva se dobro zatvorena na suvom i hladnom mestu.